Op zoek naar afslankrecepten? Op deze website ben je aan het juiste adres voor alles wat te maken heeft met afvallen, waaronder: afslankrecepten, boeken over afvallen, informatie over BMI, overgewicht, obesitas en meer. Ook zijn er allerlei tips te vinden om af te vallen, en gezonder te leven.

Afslanken, maar het lukt niet?

Wil je graag afslanken, maar lukt het je niet? Dan ben je niet de enige… Enkele miljoenen Nederlanders kampen namelijk met dit probleem. Zoals met veel dingen in het leven is het belangrijk dat je de juiste dingen doet als je graag wil afslanken.

Hieronder sommen we nu de belangrijkste dingen op die je je zou moeten doen om succesvol te zijn als je gewicht wil verliezen:

Streefgewicht

1.  Stel je streefgewicht vast. Zonder uitgangspunt heb je geen doel, en is het veel minder gemakkelijk om tot een goed resultaat te komen. Wees uiteraard wel realistisch bij het vaststellen van je beoogde gewicht en zorg ervoor dat je niet te veel gewicht verliest in een (te) korte tijd.

Gewicht en BMI

2.  Neem regelmatig je gewicht op en lees je in over de betekenis van gewicht en BMI. Als dit voor jou te doen is, noteer je gewicht dan steeds, zodat je een goed beeld hebt hoe je gewicht zich ontwikkeld over de weken en/of maanden.

Kennis opdoen

3. Aangeraden wordt om veel boeken te lezen over afvallen en voeding. Als je een probleem als overgewicht succesvol te lijf wil gaan is verstandig om veel kennis te hebben over dit onderwerp. Hoe meer je leest over afvallen, voeding en beweging, des te meer informatie je over deze thema’s verzamelt, en des te gemakkelijker het wordt om het voor jou juiste gewicht te behalen.

Bekijk nu onze pagina met aanbod van boeken over afvallen

Juiste voeding

4. Neem de juiste voeding. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zij totaal verkeerde voeding tot zich nemen. Dit heeft doorgaans desastreuze gevolgen voor het gewicht, en maakt het veel moeilijker om af te vallen.

Wil je meer weten over wat de juiste voeding is? Afslankrecepten kunnen jou hierbij helpen.

Eén van de belangrijkste redenen dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn door een saai en bovendien eentonig eetpatroon, vervelende regels en beperkingen. De juiste afslankrecepten kun jou verder helpen. Ook is het belangrijk om koolhydraatarm te gaan eten. Een dieet met te veel (en boven geraffineerde) koolhydraten is één van de belangrijkste redenen waarom het mensen niet lukt om af te vallen, en bovendien een hoofdoorzaak voor de vorming van buikvet (een zeer gevaarlijke vorm van lichaamsvet). Wil je meer lezen over koolhydraatarm eten, kijk dan eens bij onze boeken. Het e-book ‘Koolhydraatarm 50 dagen programma’ kan je hierbij uitstekend van dienst zijn.

Beweging

5. Start met meer bewegen. Het nemen van de juiste hoeveelheden calorieën, en de juiste voeding alleen is (vaak) niet voldoende om je streefgewicht te behalen en te behouden. Het is belangrijk dat je een bewegingsactiviteit kiest die bij jou past, dit kan sporten in de sportschool zijn, een sporttraject onder begeleiding bij een coach, maar kan net zo goed een individuele manier van bewegen zijn zoals wandelen; als het maar bij jou past, zodat je het gemakkelijk kunt volhouden. Voor het opbouwen van een betere conditie is het belangrijk dat je de (bij jou passende) bewegingsactiviteit ten minste twee a drie keer per week uitvoert, gedurende 30 minuten of meer.

Voedingspatroon

6. Als je je streefgewicht eenmaal hebt gehaald is het belangrijk dat je op dit (voor jou juiste) gewicht blijft. Het is daarom belangrijk dat je uitzoekt welk voedingspatroon en welk bewegingspatroon bij jou werkt, en gemakkelijk is vol te houden. Dit verschilt van mens tot mens en hangt ook af van persoonlijke factoren en omstandigheden. Hiermee voorkom je een terugval.

BMI de betekenis – een gezond gewicht, overgewicht of obesitas?

Het is goed om op de hoogte zijn over de term BMI. De betekenis van BMI is ‘Body Mass Index’, dit is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een goede indicatie voor de te verwachten gezondheidsrisico’s van je lichaamsgewicht. Er zijn verschillende sites waarop je je BMI kunt berekenen. Dit kan bijvoorbeeld op de website van het Voedingscentrum.

DE BMI schaal (en de betekenis van de BMI) loopt als volgt:

BMI < 18,5     ondergewicht

BMI 18,5-25   normaal gewicht

BMI 25-30      overgewicht

BMI 30-35      obesitas

BMI > 35        extreme obesitas

 

In 2017 had 48,7% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewichtOvergewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Het is belangrijk dat je met onze voedings- en bewegingstips op een normaal gewicht komt, met een BMI niet boven de 25. In dat geval stel je je niet aan onnodige gezondheidsrisico’s bloot. En uiteraard… dit hoeft niet in één maand bereikt te zijn. Neem de tijd, en val af op jouw manier is ons advies.

Wat weet jij over afslanken? Doe nu de test!

Speciaal voor mensen die gewicht willen verliezen, en willen testen hoe het met hun kennis over afvallen en voeding is gesteld is er een online test ontwikkeld. Deze test is gratis en geeft aan hoe goed het met je kennis gesteld is over dit onderwerp. De uitslag van de test komt met een IQ score.

Doe nu de afslanktest en kom erachter hoeveel je (al) weet over jouw lichaam, afslanken en voeding!

 

Diëten

 

Hieronder een overzicht van bekende diëten:

 

Het DietiMeal dieet

Het Cambridge dieet

De Afslank Receptenbijbel