Het Cambridge dieet

Gedurende het Cambridge Weight Plan Stappenplan® maak je gebruik van maaltijd vervangende producten. Gaandeweg het programma wordt het aantal maaltijdvervangers afgebouwd. Afhankelijk van je wensen en doelen adviseert jouw consulent waar je in Het Stappenplan begint. Er is veel aandacht voor wat bij jou past, zodat je de periode van gewichtsverlies en -behoud goed vol kunt houden.

Gezonde voeding mét maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers dienen als ondersteuning in het afslankproces. Je ziet in de eerste weken al resultaat. Dat stimuleert en motiveert, juist in de beginperiode. Het helpt je bij een totale reset, los van reguliere voeding, zoals in stap 1 en 2. De vervangers helpen je daarnaast bij een geleidelijke opbouw naar een nieuw voedingspatroon, wat in stap 3 tot en met stap 7 plaatsvindt. Deze vervolgstappen zijn gebaseerd op de adviezen van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf.

Alle cliënten krijgen bij het intakegesprek een cliëntenmap, waarin Het Stappenplan volledig staat uitgelegd. De voordelen van maaltijdvervangers:

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Geen calorieën tellen en porties afwegen
  • Beperking van koolhydraten
  • Verzadigd gevoel door eiwitten
  • Makkelijk mee te nemen
  • Ruime variatie in producten en smaken

De maaltijdvervangers bevatten alle essentiële vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels voor een evenwichtige voeding. Ze zijn door de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) bestempeld als een effectief product voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud (VO (EU) Nr. 432/2012).

 

Producten

Alle maaltijdvervangers (shakes, soepen, repen, pap, ready to drink pakjes en kant en klare avondmaaltijden) beschikken over een ruim assortiment aan smaken. Dat maakt dat er volop keuze en variatie aanwezig is. Er zijn ook lactose- en glutenvrije producten.

Wat zijn de kosten ?

Deze bedragen verschillen per product. Het aantal producten dat je per dag nuttigt hangt af van de stap waarin jij je op dat moment bevindt. Dit gaat in overleg met je consulent. De producten zijn exclusief verkrijgbaar via jouw eigen Cambridge Weight Plan consulent en dus niet in de winkel of via het internet te koop. De prijs is per product vanaf € 2,65. Tijdens het afvallen is de begeleiding door een consulent gratis.

 

1 op 1 begeleiding

Een groot bijkomend voordeel is dat onze consulenten begrijpen wat het is om overgewicht te hebben; de meesten zijn zelf succesvol afgevallen met het Cambridge dieet. Cambridge Weight Plan consulenten kunnen je met raad en daad bijstaan, zijn vertrouwd met alle valkuilen, de euforie waarmee het behalen van je streefgewicht gepaard gaat en de weg van verandering naar een gezondere en een evenwichtige leefstijl. Zolang je bezig bent met het Stappenplan en Cambridge producten afneemt is de begeleiding door een Cambridge Weight Plan consulent gratis.

Je ziet je consulent op afgesproken tijden en als je een ‘moeilijk’ moment hebt, kun je altijd contact met hem of haar opnemen. Zo groeit er een vertrouwensband, waarop je altijd kunt terugvallen. Al onze consulenten zijn gecertificeerd en hebben een gedegen training gevolgd op het hoofdkantoor. Omwille van het belang dat we hechten aan een juiste begeleiding, zijn de producten uitsluitend verkrijgbaar via een gecertificeerd Cambridge Weight Plan consulent en niet in winkels of via internet.

Wat mag je van jouw consulent verwachten ?

  • Persoonlijke begeleiding
  • Coaching bij moeilijke momenten
  • Deskundig voedingsadvies
  • Regelmatige wegingen

 

Individuele begeleiding bewezen effectief

Afslanken onder individuele begeleiding is effectiever dan afslanken zonder begeleiding. De persoonlijke begeleiding van je consulent is ook in het kader van gewichtsbehoud na het afvallen van grote toegevoegde waarde. Door je consulent regelmatig te blijven bezoeken, creëer je een steun in de rug bij de opbouw van je nieuwe eetgewoonten en is je kans op gewichtsbehoud groter.

Samen met je consulent bereken je jouw aanbevolen energiebehoefte. In stap 6 en 7 van Het Stappenplan gebruik je nog steeds één maaltijdvervanger die je reguliere voeding aanvult, zonder dat de energie-inname drastisch wordt verhoogd. Het ontwikkelen van nieuwe eetgewoonten heeft tijd nodig. Om die reden wordt voor Stap 7 een periode van twaalf weken aangehouden. Onderzoek toont aan dat het blijven gebruiken van één maaltijdvervanger per dag hier de beste resultaten bij geeft.

De drie meest gestelde vragen over het Cambridge dieet

Het is toch geen crashdieet hè?

Nee, alle maaltijdvervangers zijn medisch wetenschappelijk samengesteld. Je loopt tijdens dit dieet geen tekorten op. De vervangers zijn puur ondersteunend en alleen tijdelijk bedoeld om jou het zetje in de goede richting te geven. Als je in stap 1 of stap 2 start, kun je de eerste paar dagen een licht hongerig gevoel ervaren. Zodra je vetverbranding op gang komt, zal dit afnemen.

Zijn er bijwerkingen ?

Bij elk dieet kunnen bijwerkingen optreden. De consulent neemt bij het intakegesprek jouw medisch dossier door en kijkt welke stap uit Het Stappenplan het beste bij jou past. Bij twijfel vindt overleg met de huisarts of specialist plaats. Ook jouw persoonlijke geschiedenis en familiegeschiedenis worden hierin betrokken.

Hebben jullie ook glutenvrije en lactosevrije producten ?

Ja, afhankelijk van de aard van de intolerantie en/of allergie kun je het dieet ook volgen. Het aantal producten en smaken zijn hierin wel beperkter.

Lees hier een ervaringsverhaal.