eiwit proteine shake

Wil je snel afvallen of de laatste paar kilo's kwijtraken dan kunnen dieetshakes een uitkomst bieden. Afvallen met shakes kan je op de goede weg brengen, maar net als met andere afslankmanieren moet je wel goed weten waar je precies mee bezig bent.

Gebruik je shakes op een verkeerde manier dan kan dit ongezond zijn voor je lichaam. Ook kan verkeerd gebruik ervoor zorgen dat de kilo's die je bent afgevallen er op een later tijdstip weer bij aan komen. Het goede nieuws is dat beide nadelen door goed gebruik van de shakes voorkomen kunnen worden. In dit artikel lees je de drie (wat mij betreft) belangrijkste aandachtspunten.

Kies je shake op basis van kwaliteit en prijs
Er zijn veel verschillende soorten dieetshakes verkrijgbaar. Ook voor dieetshakes geldt dat er veel verschil zit in kwaliteit en prijs. Goed om, voordat je begint, de voor- en nadelen van de verschillende shakes tegen elkaar af te zetten.

Dieetshakes bevatten weinig calorieën waardoor ze ideaal zijn om af te vallen. Dit effect wordt versterkt doordat eiwitten het hoofdingrediënt zijn van de dieetshakes. De kwaliteit van de shakes verschilt vooral door de hoeveelheid suikers die aan de shakes zijn toegevoegd.

Steeds mee wordt duidelijk dat suikers erg slecht zijn voor ons menselijke lichaam. Daarom is het belangrijk om er zo min mogelijk van in te nemen. Belangrijk dus om goed te beoordelen hoeveel suiker de shake bevat die jij wilt gaan gebruiken.

Vervang niet meer dan 1 tot maximaal 2 maaltijden door een shake
In veel artikelen op internet lees je dat shakes gezond zijn. Toch is het belangrijk om te realiseren dat shakes jou lichaam niet alle voedingsstoffen leveren die het nodig heeft. Daarom is het niet verstandig om meer dan 1 tot maximaal 2 maaltijden per dag door een shake te vervangen. Gezonde voeding is en blijft noodzakelijk voor een gezond lichaam. Er zijn supplementen die je naast de shakes ter compensatie kunt innemen, maar mijn advies is om vooral gezond (en gevarieerd) te eten.

Mijn advies is dan ook om tijdens het afvallen met shakes te werken aan een gezonder eetpatroon. Dit brengt mij direct bij het laatste aandachtspunt.

Shakes zijn slechts een tijdelijke oplossing
Shakes kunnen gezonde voeding niet vervangen. Daarom is het ook niet mogelijk om lange tijd alleen maar op shakes te leven. Er komt altijd een moment dat je gaat stoppen met de shakes. Zijn jouw eetgewoonten in de tussentijd niet veranderd dan zal jou gewicht weer gaan toenemen. Het gewicht kan zelfs harder stijgen dan je eerder gewend was.

Dit komt doordat jou lichaam als gevolg van de shakes in de spaarstand is gezet. Je lichaam kreeg langere tijd minder calorieën dan het nodig had. Het gevolg daarvan is dat je lichaam met de energie die het wel binnenkrijgt erg zuinig omgaat. Ga je weer meer calorieën eten dan slaat je lichaam dit eerder op als (buik)vet.

Daarom is het belangrijk om tijdens het afvallen met shakes te werken aan een gezonder eetpatroon. Dit is de basis voor een gezond en slank lichaam. Kies daarom voor een shake dieet waarbij er aandacht uitgaat naar een verandering van eetgewoonten.