hardlopen om af te vallen

 

Hardlopen kan wel degelijk je afslankinspanningen ondersteunen! Zeker als je hardlopen combineert een caloriebeperkt voedingspatroon. Hardlopen is één van de meest intensieve manieren van bewegen die je kan adopteren om je afslankinspanningen door calorietekort veel extra kracht bij te zetten.

 

Het is een hele efficiënte manier om:

1) extra calorieën te verbranden,
2) je stofwisseling in rust te verhogen en
3) je hongergevoel over de dag en 's avonds te onderdrukken.

Als je voor het eerst gaat hardlopen let dan op: 'overtraining' loert om de hoek en je bent in no-time overtrained...

Begin daarom altijd rustig aan en bouw gewoon aan je conditie en bouw dit geleidelijk over een aantal weken op. Er is geen haast bij.

Belangrijk is dat je een ritme voor hardlopen in je doordeweekse leven vind en het hierdoor een energiebrengende en geïntegreerde bezigheid voor je word. Op het moment dat je een hardloop routine start ga je merken dat je meer honger hebt dan normaal. Dat is helemaal goed en je lichaam heeft gewoon meer calorieën nodig voor de nieuwe inspanning cq. training in je leven.

De clue is dat je er voor zorgt dat je niet overcompenseerd door meer te gaan eten en dus meer calorieën binnenkrijgt dan je dagbehoefte en hierdoor stopt met afvallen.. Sommige starters worden zelfs zwaarder wanneer ze beginnen met hardlopen! Het helpt in dit geval om 5 tot 6 kleinere maaltijden per dag te eten in plaats van 3 grotere.

Wanneer hardlopen in je systeem zit probeer dan je niet te overeten met bewerkte, calorierijke of relatief vette voedingsmiddelen. Probeer in dat geval te kiezen voor onbewerkte en gezonde voeding. Daar wordt afvallen een heel stuk makkelijker van!