gezonde snacks noten

Steeds meer mensen ontdekken deze gezonde en hartige snack: nootjes!
Natuurlijk moet u hierbij denken aan de natuurlijke, rauwe nootjes, ongebrand en ongezouten. In nootjes zitten relatief veel goede voedingsstoffen o.a. in de vorm van belangrijke mineralen. Doordat in noten wel veel calorieën zitten moet je je beperken tot zo’n twee handjes per dag. Het mooie aan noten is dat je na twee handjes relatief goed vol zit en hier erg veel vezels en voedingswaarde voor terug krijgt.

Heb je last van een (te) hoge cholesterol? Dan zijn noten ook erg goed voor je! Uit onderzoek is gebleken dat je met 40 tot 67 gram noten per dag de kans op hart- en vaatziekten belangrijk verkleind. Het is dus heerlijk om als middagtussendoortje te eten, rond 15.00/16.00 uur bijvoorbeeld.

De 'gezondste' noten zijn:

Walnoten
Amandelen
Pistachenoten
Hazelnoten
Cashewnoten
Pinda’s
Pistachenootjes

TIP! Haal ook eens walnoten in schil, op deze manier bent je én bezig én af en toe aan het eten. Het eten gaat op deze manier minder snel omdat het langer duurt om de schil te openen. Hierdoor eet je maar een paar walnoten en heb je toch een vol gevoel!

Het leuke is dat je van noten een heerlijke zelfgemaakte notenmix kunt maken. Je kan hiervoor verschillende ingrediënten en recepten gebruiken. Denk daarbij aan: granen, (ongezouten) noten, pure chocolade, biologische rozijnen, goji bessen en vele soorten gedroogd fruit. Mix dit door elkaar en je heeft het perfecte tussendoortje!