Voeding en recepten

Eiwit shakes. Heb jij ze wel of niet nodig?


Eiwit shakes. Heb jij ze wel of niet nodig?
Passen proteïneshakes wel bij jou persoonlijk? Wat zit er in die shakes en waar moet je op letten als je een keuze wilt maken? Bijna iedereen in onze Westerse maatschappij krijgt in principe meer dan genoeg eiwitten elke dag binnen door de voeding die we sowieso eten. Gezonde volwassenen zouden ongeveer 45 tot 56 gram proteïne per dag binnenkrijgen.

Een eiwit product kiezen: lees het etiket met ingrediënten

Gezonde snacks: noten


Steeds meer mensen ontdekken deze gezonde en hartige snack: nootjes!
Natuurlijk moet u hierbij denken aan de natuurlijke, rauwe nootjes, ongebrand en ongezouten. In nootjes zitten relatief veel goede voedingsstoffen o.a. in de vorm van belangrijke mineralen. Doordat in noten wel veel calorieën zitten moet je je beperken tot zo’n twee handjes per dag. Het mooie aan noten is dat je na twee handjes relatief goed vol zit en hier erg veel vezels en voedingswaarde voor terug krijgt.

Werken afslankpillen echt?


We doen er alles aan om af te vallen: we drinken speciale shakes, we eten veel groenten en fruit en we sporten ons een ongeluk! En dan zijn er ook nog de afslankpillen. Ze moeten ons vetverbrandingsproces helpen en op die manier zorgen voor extra gewichtsverlies. Maar werken die afslankpillen nu echt?

De kracht van superfoods

 

Het leek al bijna het woord van 2014 en 2015 te zijn: de superfoods. Ze doken ineens op, de gezonde zaden, bessen en noten die allerlei 'geneeskrachtige' werkingen zouden hebben. Maar bovenal claimen ze ontzettend gezond te zijn en noodzakelijk in ons dagelijks voedingspatroon. Maar wat zijn dat nu eigenlijk, die 'superfoods' waar we niet meer zonder kunnen?

 

Alles gedaan, geen kilo lichter? Hoe kan dat?


Hoe vaak hoor je mensen wel niet zeggen dat het afvallen niet wil lukken, dat ze alles hebben geprobeerd en dat ze na een dieet direct weer aan zijn gekomen.. Hoe kan het toch dat zoveel mensen hier last van schijnen te hebben? Waarschijnlijk kun je de hormoonhuishouding aanwijzen als de schuldige. In dit artikel wordt uitgelegd op welke manier hormonen invloed hebben op je gewicht en hoe je deze hormonen weer terug in balans kunt brengen. Is je hormoonhuishouding terug in balans?

Wat is het Atkins dieet?


De Belofte van het Atkins dieet

Is het mogelijk om drastisch te snijden in koolhydraatrijke voeding zoals brood, aardappelen, snoep en tegelijkertijd gebakken spek, mayonnaise en roomboter te genieten? Nou, dat is wel het idee achter de dokter 'Atkins Diet Revolutie'. Robert Atkins MD schreef een boek meer dan 40 jaar geleden.

Wat is het Paleo dieet?


De belofte van het Paleo dieet
Eet als een holbewoner en het vet vliegt van je lijf! Dat is in basis de theorie van het oerdieet ook wel Paleo dieet genoemd. Loren Cordain, die daadwerkelijk zogenoemde boek ‘The Paleo Diet’ heeft geschreven claimt dat door het eten -zoals onze verre voorouders dat deden- ervoor zorgt dat we er dunner uit gaan zien en onze kans op diabetes, hartziekten en andere gezondheidsproblemen met grote stappen minder wordt.